Ouderbrief inzake sluiting van de scholen tot en met de meivakantie

Gepubliceerd op: , door: SOOOG

Gisteravond werd duidelijk dat het kabinet heeft besloten om de sluiting van scholen in ieder geval te laten voortduren tot en met de meivakantie. Dit betekent dat leerlingen van onze scholen tot en met de meivakantie geen les meer krijgen op school. De week voor 28 april neemt het kabinet opnieuw een besluit over de maatregelen en wordt duidelijk wat dit betekent voor onze scholen na de meivakantie.

De teams bereiden zich voor op een langere duur van onderwijs op afstand en het bieden van opvang aan kinderen van ouders met cruciale beroepen en aan kwetsbare kinderen. De schoolteams vinden goede oplossingen die passen bij de kinderen, de ouders en de school. Iedere school maakt afspraken met ouders en kinderen.

In onderstaande brief worden een aantal van deze afspraken gedeeld en vooral ook waarom deze afspraken belangrijk zijn.

Ouderbrief sluiting van de scholen tot en met de meivakantie (PDF)

SOOOG COURANT

Gepubliceerd door: SOOOG
SOOOG vindt goede communicatie heel belangrijk. Ieder jaar schrijft het bestuur van SOOOG een bestuursverslag. Het bestuur legt met het bestuursverslag verantwoording af. Deze krant is een publieksversie van het bestuursverslag. Alle belangrijke informatie staat erin, op een prettige manier verteld.

Ouderbrief inzake gedeeltelijke opening scholen

Gepubliceerd door: SOOOG
Tijdens de persconferentie van 21 april 2020 is bekend gemaakt dat de basisscholen vanaf 11 mei aanstaande gedeeltelijk opengaan. Alle schoolteams werken momenteel uit hoe het onderwijs het beste voor de eigen school vorm kan worden gegeven. Het zal per school maatwerk betekenen en iedere school heeft de ruimte om de best passende oplossingen te zoeken.

Groninger coalitie voor gezonde en kansrijke generatie

Gepubliceerd door: SOOOG
Een 11 tal organisaties, waaronder Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen, heeft de handen ineen geslagen om, via een grootschalige en langdurige aanpak, kinderen gelijke kansen te geven, gezond te laten opgroeien en meer perspectief te bieden op een kansrijke toekomst. Het betreft een plan voor een periode van 20 jaar, een generatie lang investeren in de toekomst van Groningen!